2011. szeptember 8., csütörtök

Aszalt paradicsomos mascarponés csirketekercsek


Nemrég M. barátnőmtől aszalt paradicsomot kaptam ajándékba. A napsütéses Olaszországból hozta. Nagyon intenzív ízű. Egy részét szendvicsben ettem: sajtos rukkolásban. Terveztem valamit sütni is belőle. Csirkecombfilé volt kéznél, így azt töltöttem vele. És hogy az olaszos vonalon maradjunk adtam hozzá egy kevés olajbogyót, rukkolát és mascarponet. A mascarponet bevallom inkább torta krémekbe használtam, de most pont volt egy fél doboznyi a hűtőben. Nagyon jól viselkedett a mascarpone, nem folyt ki, olyan szaftos lett a töltelék. Ezután is használni fogom húsokhoz.

Hozzávalók 4 főre:
500 g csirkecombfilé (6-8 darab)
maréknyi rukkola
maréknyi fekete olajbogyó karikákra vágva (magozott)
4-5 darab aszalt paradicsom
125 g mascarpone


Köret:
1 cukkini
1 padlizsán
10 közepes burgonya
7-8 gerezd fokhagyma
só, majoránna

1 kis doboz tejföl+ 2-3 tk dijoni mustár tálaláshoz

Előbb a köretet készítjük elő. A burgonyát meghámozzuk, szeleteljük. A cukkinit és padlizsánt karikára vágjuk. Fokhagymát megtisztítjuk. Egy nagy tálban a hozzávalókat összekeverjük, sózzuk és szórunk rá majoránnát. Sütőzacskóba helyezzük.
A húst alaposan megmossuk és konyhai papír törlőkendővel szárazra töröljük. Sózzuk, majd minden szeletet megkenünk egy teáskanálnyi mascarponeval. Ráhelyezünk egy kevés rukkolát, egy szelet aszalt paradicsomot, olajbogyókat. Szorosan feltekerjük. A sütőzacskóba a köretre helyezzük. 180-200 fokon 30-40 perc alatt puhára sütjük. Mustáros tejföllel kínáljuk.