2011. június 25., szombat

Legyen brownie


Az elmúlt hetekben eléggé távol voltam a konyhámtól. Talán leginkább a meleg miatt, valahogy sose volt kedvem a pici lakásban főzőcskézni. Mindig a nyarat vártam, hogy de jók lesznek majd a fények, cserébe hihetetlen meleg van, így nem igazán készül olyasmi a konyhában ami fotóra méltó. Aztán ráadásként robbanásszerűen sok melóm lett. Holott ugye a nyár arról híres, hogy legtöbb munkahelyen pangás van. Most már rendesen várom azt a semmitevést! :)
Ez a süti N kolléganőm búcsúnapjára készült. Ha már amerikai cégnél dolgozunk, gondoltam passzolóan jövök egy brownie-val :) Az elmúlt hónapokban sokat kísérleteztem brownie téren. Van nekem a korábban bevált receptem, az is igen finom. Ezúttal viszont egy tömény csokisat sütöttem. Úgy láttam mindenkinek ízlett.

Hozzávalók (20*23 cm-es tepsibe):
100 g vaj
100 g 70%-os étcsokoládé
100 g tejcsokoládé
225 g barna nádcukor
2 tojás
1/4 vaníliarúd magjai
110 g liszt
1 ek kakaó
1/4 tk sütőpor (elhagyható)
csipetnyi só

Egy lábosban a vajat és csokoládékat megolvasztjuk. Elzárjuk a tüzet majd hozzáadjuk a cukrot, a 2 tojást mixerrel alaposan beledolgozzuk. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait. Beleszitáljuk a lisztet, kakaót, sütőport és a sót. Amennyiben nem szilikon tepsit használunk akkor vajazzuk ki. 165-170 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.