2011. február 20., vasárnap

Pudingos-lekváros palacsinta


Hétvégén nem igazán volt édes reggeliző falat és férjem mindig édeset szeret reggelizni a tea vagy kávé mellé. Azt mondta enne palacsintát. Hát ilyen is ritkán van! Évente egyszer! :) Sose kéri, hogy bármit is süssek neki. Mondtam, az ilyen kérésnek muszáj eleget tennem azonnal! Hiszen öröm ha látom szívesen eszi a főztömet :)

Nem lesz újdonság erejű és kevésbé lesz kreatív, de gondoltam mégis leírom ezúttal hogyan készült. Általában palacsintasütéshez fele-fele arányban szoktam tejet illetve szénsavas ásványvizet használni. Nem volt szénsavas ásványvíz itthon, úgyhogy csak tejjel készült, ráadásul laktózmentessel. Ti használtok hozzá ásványvizet? Vagy csak tejet?

Hozzávalók 12 palacsintához:
2 tojás
1 teáskanál cukor
csipetnyi só
12 púpozott evőkanál liszt (néha szoktam graham lisztet használni, ezúttal csak fehér volt itthon)
500 ml tej (vagy 250 ml szénsavas ásványvíz és 250 ml tej)
2 evőkanál olaj

baracklekvár, vanília puding és cukor-, maláta- vagy juharszirup (kinek mi van :) ) tálaláskor

Gépi habverővel a tojást habosra keverjük a cukorral, beleszórjuk a sót, majd felváltva hozzáadjuk az összes tejet és lisztet. Csomómentesre keverjük, végül pedig a 2 evőkanálnyi olajat is belekeverjük. A serpenyőt nem szoktam olajozni, elég szokott lenni az az olaj ami a tésztába kerül. Néhány perc alatt mindkét oldalát átsütjük. Minden palacsintába kerül 1 teáskanálnyi baracklekvár és 3 teáskanálnyi vanília puding. Tálaláskor cukorsziruppal leöntjük.