2011. január 7., péntek

Padlizsán mozzarellával és a Játék még tart


Sokszor esszük a padlizsánt ilyen formában, szeretem mert nagyon gyorsan elkészül és tökéletes kiegészítő grillezett, panírozott húsok mellé, de akár vegetáriánus főételként is el tudom képzelni valami körettel.
Most annyiból lett újabb ez a padlizsánkarika nálunk, hogy ilyen csíkos padlizsánokat találtam a sarki zöldségesnél. Amikor megláttam azt hittem biztos jó drágán adja, de meglepetésemre a szokásossal egy áron volt. Sajnos már csak a szezon miatt is aranyáron van a padlizsán...


Hozzávalók (6 főre előételnek):
1 padlizsán (vinetta)
2-3 paradicsom
15 dkg mozzarella sajt
só, bors, bazsalikom
1 kisebb csokor petrezselyem
egy kevés olíva olaj

A padlizsánt megmosom, szeletekre vágom, fűszerezem mindkét oldalát és alufóliával bélelt tepsibe teszem. A mozzarellát is szeletekre vágom ás minden szelet padlizsánra egy jó nagy szelet sajtot teszek, majd a paradicsomot is karikázom és minden sajtra ráhelyezek egy karika paradicsomot. Fűszerezem és ráfújok egy kevés olajat. 170 fokon kb. 30-40 percet sütöm, amint puha a padlizsán már jó is lesz. Tálaláskor petrezselymet teszek rá és hússal, körettel tálalom.


játék még mindig tart. Január 20-án (azaz éjfél után, már 21.én) sorsolok a rendszeres olvasók és a Facebook oldalam kedvelői közül. Már kitaláltam mi legyen az ajándék, remélem aki megkapja örül majd neki :)

Jó hétvégét mindenkinek! ...Azaz majd ha túléltük a mai napot :)))